دمای آب خلیج فارس همانند وان داغ حمام در حال گرم شدن است. این در حالیست که هفتهٔ گذشته مناطقی از استانهای فارس، و خوزستان دمای حدود ۴۹ درجه و بیشتر را از سر گذراندند. اوایل تیرماه شهر اهواز با ثبت دمای ۵۱ درجه «گرمترین شهر جهان» خوانده شد؛ دمایی کمسابقه که به تعطیلی ناخواسته و خالی شدن کوچه و خیابانها از مردم هم انجامید.
موج گرمای تابستانی در ایران علاوه بر اینکه منجر به تعطیل ادارات یا تعدیل ساعات اداری در برخی شهرها شده، مصرف برق در کشور را هم بهشدت افزایش داده و با توجه به کاستیهای تولید برق و معضلات زیرساختی این صنعت، قطع مکرر برق به یک امر روزمره تبدیل شده است. وضعیت بهگونهای است که هفتهٔ گذشته رئیس اتاق بازرگانی تهران اعلام کرد داروسازی نیز مانند دیگر صنایع کشور از ناترازی برق آسیب دیده و روزهای گرم سال را با قطع برق سپری میکند.
هشدار کارشناسان حوزه آب
در همین حال بر اساس برآورد کارشناسان محیطزیست، استان های میانی ایران از جمله اصفهان، مرکزی، تهران و یزد دچار بحران آبی شدید هستند و به سوی شرایطی این میروند که در آن زیستپذیری ممکن نیست. برخی کارشناسان میگویند وضعیت سفرههای آبهای زیرزمینی ایران به حدی از بحران رسیده که دیگر غیرقابل جبران است.
محمد درویش، کارشناس محیطزیست، به افزایش ناترازی آبخوان های ایران و گسترش خشکی سطح خاک و نابودی پوششهای گیاهی اشاره کرد و گفت: در مرکز ایران از جمله اصفهان، یزد، مرکزی، سمنان، تهران، البرز و قزوین، با مجموعهیی از صنایع آببر، انرژیبر روبهرو هستیم که تجمع بزرگی از آلایندگی را به ارمغان میآورند و چشمانداز ایران مرکزی را پرغبارتر میکنند.
وی با انتقاد از سیاستهای توسعه اقتصادی و تاراج آب و تجمع صنایع آببر در مناطق خشک و کم آب ایران افزود: نباید تمام راهها برای تولید پول، به سمت تاراج آب ختم شود. هنر حکومت این است که کسب و کارهایی تعریف کند که حیاتشان در آلودگی هوا و آب نباشد.
منصور سهرابی متخصص محیط زیست و بومشناس نیز گفته: همین سیاستها تبعات و بحران های زیادی را در ایران ایجاد کرده که قطعاً در آینده منجر به تهدیدهای امنیتی خواهد شد.