خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

یکشنبه، 10 فروردین ماه 1404 = 30-03 2025

جنگ با آمریکا نزدیک است؟ یک دیپلمات سابق: فرصت زیادی نداریم

یک دیپلمات پیشین جمهوری اسلامی در سازمان ملل در پاسخ به این سئوال که حکومت ایران و غرب برای رسیدن به چارچوبی از توافق فرصت چندانی در اختیار ندارند و نیاز به آغاز مذاکرات در بازه زمانی حداکثر یک یا دو ماه است. آیا چنین ظرفیتی را در طرف‌ها برای این آغاز می‌بینید؟ گفته: با توجه به پنجره زمانی حداکثر ۵ ماهه‌ای که به خاطر مکانیسم ماشه در برابر ما گشوده است، سرعت عمل بسیار مهم است. نباید تردید داشت که اگر تا اواسط مرداد توافقی در مورد مسائل هسته‌ای حاصل نشود و روند فعال شدن مکانیسم ماشه شروع شود، کار بسیار سخت‌تر خواهد شد.

کوروش احمدی به ایرنا گفت: متاسفانه در این رابطه اقدامات اسرائیل را باید در معادله وارد کرد و در نظر داشت که بسیاری از تحلیل‌گران از جدی بودن تدارکات نظامی آمریکا در منطقه نیز سخن می‌گویند. حتی اگر هیچ یک از این فاکتورها نیز در کار نبود، مقامات ما باید توجه داشته باشند که شرایط اقتصادی و اجتماعی در ایران تمرکز جدی بر یافتن یک راه حل در اسرع وقت را می‌طلبد.

آنطور که منابع آگاه اعلام کرده‌اند رژیم ایران در نامه ارسالی خود به ترامپ، تاکید کرده که حاضر به مذاکره غیرمستقیم در موررد پرونده اتمی خود است و البته هرگونه حمله نظامی علیه خود را نیز به شدیدترین وجه ممکن پاسخ خواهد داد. با این همه، در شرایطی که نه محتوای نامه ترامپ و نه محتوای نامه رژیم ایران افشا نشده، بسیاری این سوال را در ذهن دارند که سرنوشت دیپلماسی نامه میان تهران و واشنگتن چه خواهد شد؟

آیا این جنس از دیپلماسی خیلی زود به بن‌بست خورده و باید انتظار افزایش تنش‌ها را داشته باشیم یا خیر، سناریو‌های جایگزین نظیر مذاکره و رسیدن به یک راه حل دیپلماتیک، مجال و فرصت لازم برای مطرح شدن پیدا خواهند کرد و روند‌های تازه‌ای را در آینده شاهد خواهیم بود؟

اگر بخواهیم به این سوال پاسخ دهیم، باید بگوییم که فعلا وزن مذاکره و موفقیت ولو حداقلی دیپلماسی نامه سنگین‌تر است. اما نه مذاکره‌ای که مطلوب ترامپ باشد. با این حال، فضا به قدری حساس و ملتهب است که بعید نیست خیلی زود بار دیگر به سمت تصعید تنش‌ها و درگیری‌ها حرکت کنیم.

یک کارشناس آمریکايی در این باره گفته: رژیم ایران سیگنال‌های متفاوتی را نمی‌فرستد، بلکه یک بازی حساب شده و فریبنده را انجام می‌دهد، خامنه‌ای در حال مانور دادن است و هر رهبر آمریکایی که معتقد باشد می‌تواند از مذاکره با آنها موفق خارج شود یا امتیازی بگیرد، بار دیگر خود را گرفتار در یک تله قدیمی خواهد یافت.

در همین حال روزنامه بریتانیایی تلگراف در گزارشی به نقل از یک مقام ارشد نظامی جمهوری اسلامی که نام او فاش نشده نوشته است که حکومت ایران در واکنش به حمله احتمالی ایالات متحده، پایگاه مشترک نیروی دریایی آمریکا و بریتانیا مستقر در جزیره دیه‌گو گارسیا در جزایر چاگوس در اقیانوس هند را هدف قرار خواهد داد.

این منبع همچنین به تلگراف گفته است، "در صورت حمله به ایران از هر پایگاه نظامی در منطقه که در برد موشک‌های ایرانی قرار داشته باشد، هیچ تفاوتی میان نیروهای بریتانیایی یا آمریکایی قائل نخواهیم شد".

تلگراف همچنین صحبت‌های این مقام نظامی حکومت ایران را نقل کرده که گفته است: «وقتی که زمانش فرا برسد، دیگر تفاوتی نمی‌کند که شما سرباز آمریکایی، بریتانیایی یا ترکیه‌ای باشید. در صورتی که آمریکایی‌ها از پایگاه شما برای حمله به ایران استفاده کنند، هدف حمله قرار خواهید گرفت.»

یکی از سخنگویان دولت بریتانیا در واکنش به انتشار این خبر و اظهارات تهدیدآمیز نقل شده از مقام نظامی مزبور گفت: «ما این تهدیدات [جمهوری اسلامی] را به شدیدترین وجه ممکن محکوم می‌کنیم. پایگاه دیه‌گو گارسیا برای امنیت بریتانیا و آمریکا مهم و حیاتی است و در حفظ امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی نقشی مهم ایفا می‌کند.»

دویچه وله در گزارشی گفت: همزمان با بالا گرفتن تنش میان جمهوری اسلامی و آمریکا به خصوص با نزدیک شدن به پایان مهلت دو ماهه ترامپ، رسانه‌های بین‌المللی گزارش دادند که آمریکا چند فروند بمب‌افکن استراتژیک بی۲ و نیز هواپیماهای سوخت‌رسان و هواپیماهای ترابری سی۱۷ خود را به پایگاه دیه‌گو گارسیا در اقیانوس هند فرستاده است.

داده‌های رهگیری پروازها نیز نشان می‌دهند که پنج فروند "بمب‌افکن رادارگریز بی‌۲ اسپیریت" و ۷ هواپیمای ترابری سی‌۱۷ به این پایگاه اعزام شده‌اند.

کارشناسان نظامی با توجه به این که بمب‌افکن بی‌۲ از جمله پیشرفته‌ترین جنگنده‌های استراتژیک آمریکا به شمار می‌رود بر این باورند که جابجایی این هواپیماها به دلیل هزینه‌های بالای ترابری‌ آن‌ها نمی‌تواند صرفا به دلیل برگزاری رزمایش باشد.

ایران فردا | March 30, 2025 03:02 PM

ملت ایران عزیز ایران امیدوار است که خانه های شماها جنایتکاران سپاهی و ارازل و اوباش آخوندی که کودکان این مردم را کشتید خاراب شود ٫
امید و درخواست ملت ایران است که ٫ شماها قاتلان کیان ها و نیکاها آرمانا ها به همان سرنوشت دچار شوید که مادران و پدران و برادران و خواهران عزادار این عزیزان ٫ که بدست شماها جنایتکاران کشته و کور و مورد تجاوز قرار گرفتنند
لعنت به این آئین این فرقه تبهکار و راویان انها این آخوند های ٫ دزد و فتوا صادر کن


گزارش یا اعتراض به این نظر
Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
  به اشتراک بگذارید:









تبلیغات







به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.



بازگشت به برگ نخست