احمد وحیدی، وزیر کشور اعلام کرد که تعداد قابل توجهی از حجاج ایرانی درعربستان حضور دارند «ولی هنوز عربستان نپذیرفته است که انتخابات برگزار شود. امیدواریم این مشکل حل شود.»
او ازپیگیری این موضوع توسط وزارت خارجه خبر داده و بدون توضیح بیشتر گفته است: «همچنین راه دومی را مد نظر داریم که باید با موافقت شورای نگهبان همراه شود.»
خبرگزاری ایسنا هم به نقل از «بعثه مقام معظم رهبری» نوشته است «به رغم پیگیری مسئولان جمهوری اسلامی برای رای دادن حجاج در شهرهای مکه و مدینه، دولت میزبان (عربستان) با برگزاری انتخابات ۸ تیر موافقت نکرد.»
رسانهها در ایران گزارش دادهاند که در روزهای گذشته حجاج ایرانی از ستاد انتخابات این کشور خواسته بودند که شرایط حضور آنان را در انتخابات فراهم کند.
روابط رژیم ایران و عربستان با اعدام شیخ نمر و حمله به نمایندگیهای دیپلماتیک عربستان در تهران و مشهد قطع شد. اما رقابت دو کشور برای تبدیل شدن به قدرت هژمونیک منطقه و تنش فزاینده روابطشان، از سالها پیشتر آغاز شده بود.
ولی در اسفند ۱۴۰۱ این دو کشور به توافقی برای عادیسازی روابطشان دست یافتند؛ توافقی که بعد از هفت دور مذاکره در طول سه سال به دست آمد و این توافق در پکن پایتختی امضا شد که کمتر کسی انتظارش را داشت.
با این حال مقامهای جمهوری اسلامی از برخی محدودیتهای اعمال شده از طرف مقامهای سعودی در حج امسال انتقاد داشتهاند.
به گزارش بی بی سی، وزیر کشور امروز، چهارشنبه، علاوه بر مشکل در برگزاری انتخابات در عربستان سعودی، به مخالفت کانادا نیز پرداخته است.
پاسدار وحیدی انتقاد کرده است که «کانادا هم با وجود اینکه شعار حقوق بشری میدهد، نپذیرفته است که هموطنان ما از حق رای خود استفاده کنند.»
پیش از این محسن اسلامی، سخنگوی ستاد انتخابات در ایران گفت که کانادا مجوز برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ایران برای ایرانیهای ساکن در این کشور را صادر نکرده است.
او گفته بود: «کانادا اعلام کرد مجوز انتخابات در این کشور از ناحیه دولت مربوطه صادر نشده است و بنابراین انتخابات ریاست جمهوری در این کشور برگزار نخواهد شد.»
نگران نباش که من رای دادم
دور از چشم حسودان هنجار شکنان
رای دادم بجان رهبر در توالت
و سپس سیفون را زدم وچند صلوات کردم من نثار عظمال