در میان بحران های مرگباری که امروز میهن ما را درگرداب خود فرو برده است، حوادث مرگبار جادهای یکی از اساسیترین بحران هایی است که نظام ضد مردمی ولایت به مردم تحمیل کرده است.
واقعیت هولناک و در عین حال دردناک قربانیان حوادث رانندگی در نظام پلید جمهوری اسلامی ـ که عنوان دومین عامل مرگ و میر مردم را بخود اختصاص داده است ـ را میتوان از میان اخبار رسانههای داخلی بخوبی دریافت. آنجا که گزارش می کنند: تعداد مرگومیر ناشی از تصادفات در ایران با کل مرگومیر تصادفات رانندگی در اتحادیه اروپا با ۲۷ کشور و جمعیت ۴۵۰ میلیون نفری برابری میکند.
کیفیت نازل خودروهای تولید داخلی که فاقد مینیمم استانداردهای ایمنی است و فقدان زیرساختها و امکانات جاده ای که پاسخگوی این حجم از ترددات در ایام نوروز باشد، ابعاد فاجعه را به این میزان غیرقابل تصور رسانده است.
بنا بر آمارهای کوچکنمایی شده حکومتی سالانه بیش از ۱۷هزار نفر از مردم در تصادفات جان خود را از دست میدهند و بیش از ۳۶۰هزار نفر نیز مجروح و معلول میشوند طوری که بسیاری از آنها ناگزیرند تا آخر عمر با مصدومیت و معلولیت دست و پنجه نرم کنند.
روزنامه دنیای اقتصاد نوشته: بررسیها نشان میدهد که تنها در یک فصل بیش از ۵هزار نفر از هموطنان در تصادف جادهای فوت کردند که این رقم فوتیها از آمار مجموع فوتیهای یک جنگ منطقهای بیشتر است.
خبرگزاری ایرنا هم نوشت: جادههای ایران هر سال بیشتر از سال قبل بوی مرگ میدهند. آمارها نیز بر مرگآفرین بودن جادههای کشور صحه میگذارند. تازهترین آمار از حوادث جادهای، افزایش ۶.۷درصدی مرگ و میر را نسبت به سال قبل نشان میدهد. اگر میانگین افرادی که آخرین برگ زندگیشان در جادهها رقم میخورد با میانگین زخمیهای حوادث جادهای را در نظر بگیریم، گویا هر سال در ایران یک جنگ تمام عیار یا یک زلزله بزرگ اتفاق میافتد. البته درمواردی تلفات جادهای ایران حتی بسیار بیشتر از حوادث غیرمترقبهای مانند زلزله یا سیل و حتی جنگ است.
فساد و اختلاس در صنایع خودروسازی عامل اصلی تصادفات
در یک بررسی عمیق تر از عوامل پایه ای تصادفات به وضوح روشن می شود که یکی از اصلی ترین عوامل تلفات سرسام آور سوانح رانندگی در جادهها، پایین بودن کیفیت خودروها و سطح ایمنی خودروهای داخلی می باشد که تا به امروز جان بسیاری از مردم را گرفته است.
بعنوان نمونه سایت انتخاب در رابطه با خودرو پراید که عنوان قاتل جادهها را از آن خود کرده است این چنین پرده برداری می نماید: در تحلیل تصادفات کشور طی ۱۱ سال گذشته متوجه شدیم که ۳۴ درصد از جانباختگان و مجروحان حوادث رانندگی در خودروی پراید بودهاند.
فساد نهادینه شده در صنایع خودروسازی خامنه ای را خبرگزاری ایسنا با عنوان «صنعت خودروسازی به اندازه یک جنگ به کشور خسارت میزند» این گونه رونمایی کرده است: ما شاهد آمار تلفات سالانه ۱۷ هزار نفری ناشی از تصادفات خودرو هستیم و به ازای این خسارت جانی خانوادههای بی سرپرست، کودکان یتیم و آسیبهای اجتماعی گسترده خواهیم داشت. همچنین سالانه ۳۳۰ هزار مصدوم در تصادفات رانندگی و ۱۱ هزار مرگ بهعلت آلودگی هوا داریم که ۸۰ درصد آلودگی هوا هم مربوط به خودروهاست.