شکوه میرزادگی
سخنی با شما، به مناسبت «همایش بزرگداشت احمد کسروی»
اول و دوم و سوم اکتبر 2021 (نهم، دهم و یازدهم مهرماه 1400) «همایش بزرگداشت احمد کسروی، همزمان با صد و سی ویکمین سالگشت زادروز او برگزار خواهد شد. این همایش از سلسله بزرگداشت هایی ست که بنیاد میراث پاسارگاد برای بزرگان تاریخ و فرهنگ سرزمین مان برگزار می کند.
یکی از کارهایی که بنیاد میراث پاسارگاد از ابتدای تاسیس به دنبال آن بوده، توجه به شخصیت های برجسته ی ملی و غیرمذهبی ایرانیان است. متاسفانه، به دلیل تسلط مذهب تندخو و عبوسی چون تشیع بر سرزمین مان، این بخش از میراث های فرهنگی ایرانیان در طول تاریخ چند صدساله ی گذشته(جز درزمان هایی کوتاه همچون دوران مشروطیت، و دوران پهلوی ها)، مورد بی توجهی کامل قرار داشته است.
ما هموندان بنیاد میراث پاسارگاد معتقدیم که میراث فرهنگی هر جامعه ای فقط آثاری فیزیکی و ملموس، چون بناهای تاریخی، و کتیبه و در و پنجره و جواهر و لباس و آرامگاه های بازمانده از گذشتگان ما نیست، یا فقط آثاری غیرفیزیکی چون شعر و موسیقی و جشن های ملی و زبان ها و آیین ها و غیره. بلکه شخصیت های اثرگذار ما در طول تاریخ نیز، جزو مهمترین میراث های فرهنگی ما هستند؛ میراث های با ارزشی که به فرهنگ ما جان و توان پیش رفتن و نو شدن داده اند.
به همین دلیل از ابتدا، در سال 2005، کارمان را با بزرگداشت مهمترین شخصیت تاریخی مان، یعنی کوروش بزرگ آغاز کردیم، و پس از آن هر ساله به مناسبت زاد روز یکی از بزرگان مان، و یا به مناسبت های ملی، مردان و زنانی را، (با هر مذهب و مرامی) بزرگ داشته و تحسین کرده ایم، که دهشی با ارزش به تاریخ و فرهنگ ایرانزمین داشته اند.
شخصت های تاریخی و ملی ما، ، چون قدیسین مذاهب، مجموعه ای از همه ی نیکی ها و زیبایی ها و درستکاری ها و بزرگی های خیالی نیستند که باورمندانشان به آن ها بخشیده باشند، بلکه چون همه ی شخصیت های تاریخی جوامع پیشرفته موجوداتی واقعی و صاحب گوشت و پوست و خون بوده اند، و به همین دلیل مجموعه ای هستند از نیکی ها و بدی ها، زشتی ها و زیبایی ها، درستی ها و نادرستی ها، اما برای ما بزرگ هستند، زیرا از جنس انسان اند، و ما می توانیم خوب و بدشان را اندازه بگیریم و دهش هایی را که به فرهنگ و جامعه ما داشته اند، ارزیابی کنیم و به خاطر آن دهش ها بزرگ شان داریم و قدرشان را بدانیم.
اکنون خوشوقتیم که همایشی را برگزار می کنیم که از جنس تقدس سازی و به به و چه چه هایی نیست که مردمانی متعصب و یک سویه نگر دارند، بلکه یک جمع بندی منصفانه از زندگی و اندیشه انسانی ست که دهش هایش بسیار بیش از اشتباهات و غلط هایش هستند. انسانی که با مجموعه ای از کردارهای نیک و بد، درست ونادرست در زمانه ای حساس از تاریخ مان به پاخاست تا به فرزاندان آینده ی سرزمین اش، که ما باشیم، درس مبارزه با خرافات، مبارزه با اندوه، و مبارزه با بی خردی بدهد و خوی وطن دوستی و شجاعتِ حفظ آن را در ما زنده کند.
با ما در این همایش شرکت کنید، و همراه و پشتیبان ما باشید.
با مهر فراوان
سپتامبر 2021
داستانی از آن دوران
نواب صفوی گفت: شما می دانید فرجامین خواست زندانی اعدامی را باید بپذیرید گفتم: نخست اینکه شما روشن نیست که اعدامی باشید با نه؟! و دوم شما عوضی آمدید این خواست خودتان را باید از دادستان بکنید نه از من که رییس ستاد فرمانداری نظامی هستم گفت: نه، من محکوم به اعدام هستم و خودتان هم می دانید سرانجام مرا خواهند کشت من از شما یک خواست دارم گفتم: حالا اون خواست خودت را بگو گفت شما یک زندانی نوجوان (محمد مهدی عبدخدایی*) از ما دارید من می خواهم این دو هفته آخر عمرم را با «محمد مهدی عبدخدایی» همبند شوم من نخست بدم آمد و حالم بهم خورد چون بی درنگ فهمیدم این برای چی می خواهد با این نوجوان هم سلول بشود
شادروان احمد کسروی خوب مذهبیون و آخوندهای دجال را شناخته بود اگر محمد رضا شاه به توصیه های ایشان عمل میکرد الان کشور دچار این مصیبت بزرگ نشده بود آینده ایران آینده بدون آخوند مذهب خواهد بود